Sinterklaasavond tips

De sinterklaas lootjes zijn getrokken, het begin van een ontzettend gezellige sinterklaasavond is gemaakt. Maar nu de rest nog. Natuurlijk heeft SinterklaasLootjes.net nog wat leuke sinterklaasavond tips voor je. Lees alle sinterklaasavond tips eens door. Wellicht vind je hier leuke ideeën waar je zelf nog niet aan gedacht had. Laat je sinterklaasavond één groot feest zijn en bekijk de onderstaande tips eens.

Het perfecte cadeau voor de sinterklaasavond

Sinterklaas draait natuurlijk om het krijgen van leuke cadeaus. Vaak is het lastig om voor de sinterklaasavond een geschikt cadeau te kopen. Laat daarom iedereen een verlanglijstje maken. Zo weet je zeker dat je een cadeau koopt waar je de ander blij mee maakt. En: zo weet degene die wat voor jou moet kopen ook wat jij graag wilt hebben.

Te laat met een cadeau kopen voor sinterklaasavond

Oei! Dat wordt je niet in dank afgenomen. Heb je echt geen tijd meer om naar de winkel te gaan? Wees dan creatief en lees hier dé geschikte oplossing: Maak zelf een cadeaubon. Dit kan je gewoon thuis op de computer doen, zelfs nog op sinterklaasavond zelf. Het kost niet veel tijd, maar zorg er wel voor dat de cadeaubon er netjes en verzorgd uitziet tijdens de sinterklaasavond. Tips voor de zelfgemaakte cadeaubon: • Kies een leuke achtergrond Wil je in de sinterklaas sfeer blijven? Gebruik dan een achtergrond met pepernoten, marsepein, taai-taai en de sint en piet natuurlijk. Maar je kan ook kiezen voor een achtergrond waarvan je weet dat de ontvanger dit mooi of leuk vindt. • De tekst Natuurlijk moet je ontvanger in één oogopslag kunnen zien dat het een cadeaubon is. Vermeld daarom duidelijk het woord ‘cadeaubon’. Verder kan je de tekst zo persoonlijk mogelijk maken als je wilt. • Print de cadeaubon uit • Vouw een klein envelopje Gebruik hiervoor het liefst gekleurd papier, dat oogt wat leuker. In dit envelopje kan je het geld stoppen waarmee de ontvanger zelf een cadeau kan kopen. • Plak het envelopje op de cadeaubon • Pak de cadeaubon eventueel in met pappapier of doe er een mooie envelop of eventueel strik omheen • Jouw cadeau is klaar voor de sinterklaasavond!

Sinterklaasavond zonder sinterklaas gedicht

Een sinterklaasavond zonder sinterklaas gedicht? Dat kan echt niet hoor! Kom op, niet zo lui en kruip je dichterspen eens in. Sinterklaasgedichten moeten niet verplicht rijmen, maar leuk is het wel natuurlijk. De makkelijkste manier van rijmen is het gebruik maken van eindrijm. Hierbij laat je de laatste woorden van twee zinnen op elkaar rijmen. Is een gedicht schrijven niets voor jou? Of heb je nog een paar minuten en de sinterklaasavond begint al? Ga dan snel naar SinterklaasGedichten.net en download daar direct een aantal leuke gedichten voor sinterklaas!

Een sinterklaasavond is niet compleet zonder snoepgoed

Dit is één van de onmisbare sinterklaasavond tips: het snoepgoed! Natuurlijk mag dat niet ontbreken tijdens een gezellige sinterklaasavond. Vul de tafel met mooie schalen met daarin pepernoten, chocolade, suikergoed, marsepein, taai-taai etc. Extra tip: bak pepernoten en speculaas lekker zelf. Dat is super makkelijk en ontzettend lekker. Verwen je gasten tijdens de sinterklaasavond met eigen gebakken lekkernijen!

Creëer sfeer tijdens de sinterklaasavond

Op sinterklaasavond is het altijd guur. Het is donker, regenachtig en er staat een flinke wind. Buiten is het kil maar zorg dat het binnen om te genieten is. Zorg voor een lekkere temperatuur en creëer wat sfeer. Heb je een openhaard? Steek deze dan vooral aan! Zet overal wat kaarsjes neer. Wellicht is het leuk om wat geurkaarsjes in een leuk kleurtje neer te zetten. Als de gasten binnenkomen proeven zij de sfeer direct. Zorg voor een gezellig muziekje op de achtergrond. Sla genoeg lekkere drankjes in, zet je zelf gebakken lekkernijen op tafel en zorg dat niemand iets te kort komt. Natuurlijk kan je ook altijd aan de Sint vragen of hij en één van zijn Pieten tijd heeft om bij je thuis langs te komen. Zo kan ook de sinterklaasavond van de kleintjes niet meer stuk!

Sinterklaas
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Hyves

Gedichten wedstrijd

Stuur je gedicht in en maak kans op!

Stuur je gedicht op Lees gedichten